lauantai 31. lokakuuta 2015

Ensimmäinen välikoe tai "achievement test" oli viime tiistaina. Vielä on helppoa, mutta eteenpäin mennään koko ajan. Opettajien menojen vuoksi siirretyt oppitunnit pidettiin tällä viikolla, joten opiskelua kertyi vähän enemmän kuin yleensä. Onneksi nyt on alkanut viiden päivän loma, sillä maanantaista keskiviikkoon järjestetään yliopiston festivaali. Muiden opiskelijoiden mukaan se ei kuitenkaan ole kovin jännittävä tai kiinnostava. Monet vaihtaritkin ovat lähteneet kanta-asukkaiden tapaan matkaamaan pois Kanazawasta loman aikana. Itsekkin tekisi kyllä mieli, mutta yksin en viitsi lähteä ja kaikilla tutuilla on vähän rahaongelmia, sillä yliopiston apurahoja ei ole vielä jaettu niitä saaville. Taidan käydä ainakin vilkaisemassa millainen se festivaali oikein on. Katsotaan viikon edetessä mitä vastaan tulee.

Halloween-juhlat järjestettiin myös täällä Sakigakessa viime torstaina. Hieman omituinen ajankohta, sillä vaihtareilla oli normaali koulupäivä perjantaina. Kaikki eivät päässeet ensimmäiselle periodille. Varmaankin juhlat järjestettiin aikaisemmin kanta-asukkaiden takia, sillä monet näyttävät lähteneen jonnekkin muualle pakoon festivaalia. Paria tuntia ennen juhlien alkua kävimme yhden RA:n autolla sadan jenin kaupassa etsimässä asutarvikkeita. Ostimme sideharsoa ja ruokakaupasta siirappia ja elintarvikeväriä tekoverta varten. Lopputulos onnistui jotenkuten. Bileissä oli taas menoa ja yllättävän hyvin kaikki mahtuivat exchange halliin, vaikkakin osa porukasta oli välillä ulkonakin.


Tänään kävimme porukalla syömässä ramenia. Saksalainen vaihtari tiesi hyvän paikan, joten seurasimme häntä paikkaan vähän matkan pästä supermarketista. Pienikokoisessa paikassa ei ollut heti tilaa neljälle, joten odottelimme hetken että paikkoja vaputuisi. Saimme ainakin hyvin aikaa tutkia ruokalistaa ja valita mieleisen annoksen. Itse otin jonkinlaista liharamenia ja lisukkeeksi gyozaa. Juttelimme vielä aika kauan ruuan jälkeenkin, mutta lopulta lähdimme supermarketin kautta kävellen takaisin Sakigakeen. Pysähdyimme matkalla yliopiston lähellä sijaitsevassa konbinissa, sillä tutorini oli sanonut että sinne voi maksaa vakuutusmaksut. Niinhän asia sitten olikin, on kyllä aika kätevää. Postilaatikkooni oli myös ilmestynyt kirje yliopistolta, jonka mukaan minut oli valittu yhdeksi osallitujaksi neljän Ishikawaprefektuurin yliopiston järjestämille retkille. Aika hyvin, sillä laitoin hakemuksen menemään sillä mielellä ettei minua valita. Valittuja opiskelijoita on vain 20 ja yksi hakupaperin kohdista oli ilmoittaa Facebooktili ja kavereiden määrä. Minullahan ei ennen Japaniin tuloa ollut edes tiliä ja täälläkin olen lisäillyt vain vaihtareita ja pari muuta mukavan oloista tyyppiä. Skottivaihtari oli myös saanut samanlaisen kirjeen, joten ainakin reissuilla on edes yksi tuttu jonka kanssa viettää aikaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti