sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Taas on ehtinyt viikko pyörähtää. Oppituntien ja koulun saralla ei ole tapahtunut mitään kummempia muutoksia, muuta kun pari tuntia on opettajista johtuen siirretty ja torstaina oli koko koulun laajuinen maanjäristysharjoitus. Kaikki vain kokoontuivat ulos ja oppilailta katsottiin opiskelijakortti.

Perjantaina olivat vaihtarit suunnitelleet vapaamuotoisen kokoontumisen exhange halliin. Nyyttärimeiningillä jokainen toi omia ruokia ja juomia. Japanista saa kyllä halvalla juotavaa, mutta syötävät herkut ovat vähän kalliimpia ja pusseissa on hyvin vähän sisältöä. Ilta sujui kuitenkin ihan mukavissa merkeissä taas ja pääsinpä juttelemaan vähän japanilaisillekkin. Aamulla piti herätä aikaisin palotarkastajan käyntiä varten. Heräsin siinä ennen yhdeksää ja katselin televisiota kaksi tuntia ennenkuin tarkastajat tulivat. Eipä siinä mitään, tarkastajat kävivät ja lähtivät palohälytyksien saattelemana. Japanin mainokset ovat sitä samaa luokkaa kuin mitä odotin, mutta yllätyin kun kahden tunnin aikana ei samaa mainosta tullut kahdesti, vaikka mainoskatkoja olikin paljon.

Viikonloppu sujui rauhallisissa merkeissä. Yritin tehdä itse vaihteeksi ruokaa, mutta riisikeitin on monimutkaisempi kuin voisi kuvitella. Onnistuin tuhlaamaan monta annosta riisiä, mutta sentään tekemäni japanilainen versio currystä onnistui ihan mallikkaasti. Hieman enemmän mausteita siinä olisi voinut kyllä olla.
Sunnuntaina kävimme skottivaihtarin kanssa kiertelemässä Kanazawan keskustan ympäristössä. Kävimme parissa tavaratalossa, jonka jälkeen lähdimme etsimään rautatieasemaa. Tavaratalon edessä tapaamamme tuttu thaikkuvaihtari näytti meille ensin kuuluisan Ramen paikan ja sitten osoitti oikean suunnan asemalle päin ennenkuin lähti omille asioilleen. Kävimme matkalla asemalle Oyama-temppelin alueella, sekä löysimme kanta-asukkaiden suosiman ruoka- ja ravintola-alueen. Siellä pitää käydä seuraavalla kerralla tutkimassa vähän tarkemmin. Itse asema oli massiivisempi kuin kuvittelin, sen edustalla oli suuri modernin näköinen Torii portti ja suihkulähde, joka näytti kellonajan. Nyt ainakin tiedän minne mennä, jos huvittaa matkustella pitkin Japania. Asemalla käynnin jälkeen etsimme paikka, jossa osaisimme tilata ruokaa ja päädyimme pieneen ravintolaan, jossa ruuan tilaaminen oli silti hieman hankalaa. Yritimme molemmat tilata ramenia, mutta sitä ei jostain syystä kuulemma saanut, joten päädyin tilaamaan jonkun nuudeliannoksen, koska tunnistin tai luulin tunnistaneeni mitä nuudeleita siinä nimen perusteella oli. Annos olikin tuplasti isompi kuin odotin ja sisälsi kolmea erilaista nuudelityyppiä. Oikein hyvää se silti oli. Bussimatkan ja ruokakauppareissun jälkeen päädyimme takaisin Sakigakeen.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti