perjantai 9. lokakuuta 2015

Taas on tullut vähän opiskeltua ja enemmän hengailtua muitten vaihtarien kanssa. Eilen illalla oli tuossa exchange hallissa tapaaminen sakigaken asukkaiden ja kantajapanilaisten kanssa. Perus leikkejä, kuten se että pitää kysellä muilta lapussa lukevia asioita ja ottaa nimmari jos asia sopii henkilöön. Nopeimmat saivat palkintoja. Yksi espanjalainen vaihtari voitti jotain kummallista persikka-viinietikka juomaa, josta sitten päätti että kun tapaaminen oli vähän tylsä, niin nyt pelataan batsu geemua, eli rankaisupeliä. Pelattiin jonkun 7 vaihtarin kanssa Unoa ja häviäjä joutui hörppäämään ihmejuomaa, johon oli lisätty vielä vähän viinietikkaa. Hävisin itse kaksi kertaa ennenkuin menin nukkumaan, mutta eipähän se juoma ollut edes pahaa, päinvastoin se oli lisätyn viinietikankin kanssa ihan hyvää.
Parina viime päivänä on tullut myös syötyä humanistien puolen opiskelijaravintolassa, koska se on lähinnä japanin tuntien luokkia. Sieltä saa oikein halvalla hyvää ruokaa, joten ei siinä mitään valittamista ole. Kuitenkin aina silloin kun nälkä iskee ja on eniten aikaa käydä syömässä, eli 12 aikaan ovat kaikki muutkin samoissa aikeissa. Jonot saattavat yltyä aika pitkiksi. Onneksi ne liikkuvat yleensä japanilaisen tehokkaasti eteenpäin ettei tarvitse kauan odotella.
Kävin tänään myös skottivaihtarin kanssa supermarketissa ostamassa kokovalkoiset sukat ruukunvalmistuskurssin teeseremoniaa varten. Mukaan lähti myös urheiluun sopivat housut, jos sitä vaikka yrittäisi vähän liikkua. Tarvitsen niitä ainakin Shorinji Kempo kurssille ja katsotaan nyt että tarvitsenko muuallekkin. Skottivaihtari pääsi mukaan judoklubiin, jossa pitääs näköjään käydä 4 kertaa viikossa. Meinaa mennä ehkä 3 kertaa viikossa. Olivat käyneet myös syömässä okonomiyakia, eli japanin pizza/pannukakku ruokaa ja vielä maksaneet skottivaihtarin ruuat kun ovat klubissa ylempänä. Toista tarinaa kuitenkin kertoo yksi thaikkuvaihtareista, joka mukaan sulkapalloklubin jäsenet eivät halunneet häntä mukaan, kun ei osaa tarpeeksi japania. Antavat säälistä silti tulla mukaan kerran viikossa, maanantaisin. En tiedä millä logiikalla klubit täällä toimivat, mutta näköjään vaihtelua ainakin on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti