maanantai 19. lokakuuta 2015

Tällä kertaa vähän kulttuuria. Käytiin eilen vaihtariporukan ja parin japanilaisen kanssa Kanazawan keskustan alueella. Parin alkukommelluksen jälkeen pääsin myös minä paikalle kiertelemään muiden kanssa. Käytiin ensin modernin taiteen museossa, mutta se ei kyllä ole oikein mun juttu. Ei näyttänyt olevan myöskään skottivaihtarille mieleen. Museossa oli kyllä pari ihan mielenkiintoista juttua, kuten kuolevan tähden lähettämistä radioaalloista tehtyä musiikkia. Godzilla näyttelykin olisi ollut, mutta se oli maksullinen joten jätimme sen väliin.

Museon jälkeen suuntasimme Kanazawan temppelialueelle reissumme pääkohteeseen eli Ninjatemppeliin. Nimestään huolimatta se on uskon harjoittamista varten rakennettu, eikä ninjoja. Kuitenkin rakennusvaiheessa japanissa oli laki, jonka mukaan yli kahden kerroksen taloja ei saanut rakentaa. Temppelistä haluttiin kuitenkin turvallinen hyökkäyksiä vastaan, joten se näyttää ulkopuolelta kaksikerroksiselta, vaikka tasoja on oikeasti seitsemän. Ihan aiheesta ovat nijatemppeliksi nimenneet. Joka puolella on kohtia, joista pari lautaa poistamalla tai seinän avaamalla löytyy portaita eri kerroksiin, tai ohut seinä josta näkee toisessa huoneessa liikkuvat, mutta ei toiseen suuntaan. Kuulemma myös tasan keskeltä temppeliä löytyvästä kaivosta olisi suora yhteys Kanazawan linnaan. Kävimme läpi temppelin esittelykierroksen, mutta valitettavasti kuvaaminen oli kiellettyä, joten kuvia on vain tempelin ulkopuolelta.





Tänään oli myös ensimmäinen kunnon Shorinji Kempo tunti. Tämäkin laji on enemmän henkistä kuin fyysistä. Ohjelmassa on näköjään buddhan lauseiden opettelua monimutkaisten Kanjien avulla ja muuta. Näistähän tulee tietysti myös loppukoe. Muuten tunti oli ihan mukava. Opeteltiin perustekniikoita ja huutamista. Tunnin jälkeen erehdyin vielä menemään salille parin vaihtarin kanssa. Olin lopulta niin poikki että hyvä kun jaksoin palata Sakigakeen. Sen jälkeen kävin suihkussa ja nyt odotellaan pyykkien peseytymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti