perjantai 16. lokakuuta 2015

Nyt on jo viime postauksesta kulunutkin jo aikaa. Varmaan tähän tahtiin tulee jatkossakin tänne kirjoiteltua, että kerran viikossa jos käytte lukemassa niin varmaan löytyy useimmiten jotain uutta.

Kurssit ovat päässeet jo kaikki alkamaan enemmän tai vähemmän. Shorinji kempossa ei ole ollut kuin orientaatio ja ruukunvalmistuskurssi jatkuu vasta ensi kuun puolela. Zen kurssilla kuitenkin on ollut jo ensimmäinen kunnon "luento", jos sitä siksi voi kutsua. Kurssia pidetään kampuksella sijaitsevassa vanhassa japanilaistyylisessä teetalossa. Taln yläkerrassa on tilat pitää pienelle ryhmälle oikeata luentoakin, mutta ensimmäisellä kerralla teoriaosuus jäi zenin harjoitustyylin perustajan tiivistettyyn elämänkertaan ja joihinkin opetuksiin. Sen jälkeen meille sitten jaettiinkin tyynyt ja jokaiselle oma paikka huoneessa. Lootusasentoon tai ainakin johonkin sen mukaiseen, naama seinään päin, katse 45-asteen kulmaan alaviistoon, selkä suoraksi ja kädet jalkojen päälle jonkinmoiseen ympyrään. Sitten istutaan siinä ja yritetään olla miettimättä. Oma miettimättömyyteni ei tietenkään oikein onnistunut, joten ajatuksenvirtani meni jotenkuten tätä lajia: mitäköhän meillä oli tänään läksynä japanista -> olikohan mulla ruokaa kämpillä -> ei taida, pitääpä ostaa -> samalla voisikin katsoa jos se oppikirja olisi tullut taas myyntiin -> jalkoihin alkaa sattua -> voikohan kivulla saavuttaa zeniä? Tämän jälkeen meidän pitkä istuma-aikamme olikin ohi ja opettaja kertoi aikaa kuluneen noin 4 minuuttia. Tuntui kyllä pidemmältä.

Tänään pyysin saksalaiselta vaihtarilta palvelusta, kun hän on ollut jo Kanazawassa puoli vuotta vaihdossa ja vaikuttaa muutenkin japanin kielen mestarilta. Kävimme pankissa perustamassa minulle tilin, jonne talletin alkutalletuksena ruhtinaallisen 1 jenin kolikon. Hieman saimme odotella, mutta tilin tekemisessä ei ilmiintynyt suurempia vaikeuksia. Sain mukaani pankkikirjan, jossa on tilini tiedot ja muita lappusia joissa on vaikeaa japania. Sukunimeni on näköjään myös Siitatora ja kolmas nimeni loppuu taas vaihteeksi kesken. Kävimme myös kyselemässä rokotuksista, mutta siitä ei vielä selvinnyt mitään konkreettista. Soittavat kuulemma sitten kun on asiaa. Lyhyen kauppareissun, josta sattui mukaan mm. pizzan makuista pringlesiä, dangoja ja 暗殺 教室 sarjan ensimmäinen osa, jälkeen saavuin takaisin kämpille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti